Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2021

Gösterim: 1484

Rektörümüz “Afet Farkındalık Eğitimi” Programına Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bandırma Kaymakamlığı himayelerinde, Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından ilçemiz kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik düzenlenen “Afet Farkındalık Eğitimi” programına katıldı. 

Toplum genelinde afet farkındalığının geliştirilmesi, afet risk azaltma ve önlem alma konusunda bilinç oluşturulması amacıyla 2021 yılının, "Türkiye Afet Eğitim Yılı" ilan edilmesi kapsamında, Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personeli tarafından ilçemizdeki kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personele, mahalle muhtarlarına, sivil toplum kuruluşları ile sanayi kuruluşlarına yönelik dört gün süreyle verilmesi planlanan eğitim programının  ilki, ilçe protokolünün de katılımıyla Barış Manço Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Düzenlenen eğitim programına Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bayram Şahin, 6. Ana Jet Üssü Komutanı ve Garnizon Komutanı V. Hv. Plt. Tuğ. Gen. Selahattin Akalp, Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş, ilçemizde görevli kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yöneticileri katılım gösterdi.

Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bayram Şahin’in açılış konuşması ile başlayan program Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal’ın yaptığı konuşmayla devam etti. Daha sonra AFAD personeli tarafından katılımcılara, başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışlar ile ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu.


Fotoğraflar