Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2022

Tarih Araştırmaları Topluluğumuz Tarafından “Çanakkale Neden Geçilemedi?” Konferansı Yapıldı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında Tarih Araştırmaları Topluluğumuz “Çanakkale Neden Geçilemedi?” konferansı düzenlendi. Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda düzenlenen program aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programa dinleyici olarak Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Zekai Mete, Genel Sekreterimiz Cihangir Boz, akademik ve idari personel ve öğrencilerimiz katıldı. Konferansta Bölümümüz, Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Resul Yavuz  belgesel sunumu eşliğinde Çanakkale Kara ve Deniz Savaşları’nı derinlemesine ele aldı.

Doç. Dr. Resul Yavuz konferansta ayrıca, savaşların o günün Türk ve Dünya tarihine yansımasını ve bugüne olan etkilerini de detaylıca anlattı. Yoğun ilgi gören konferans sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir teşekkür konuşması yaptı.  Konferans çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.