Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 4905

Üniversitemizin Düzenleyicileri Arasında Olduğu INCSOS 2018 Kudüs’te Gerçekleşti

Üniversitemizin de destekçileri arasında yer aldığı II. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi (INCSOS 2018)  23-25 Mart 2018 tarihleri arasında Kudüs’te düzenlendi. İlki Turkish Studies Dergisi'nce İspanya’da gerçekleştirilmiş olan II. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’nin ikincisi bu yıl Gazi Üniversitesi ve Kudüs Üniversitesi’nin işbirliği ile Kudüs’te düzenlendi. Başta Türkiye olmak üzere 10 ülkeden 700’e yakın akademisyenin katıldığı kongrenin açılış konuşması Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Gürcan Türkoğlu tarafından gerçekleştirildi.

Üç gün süren Kongre’de, eş zamanlı 7 sempozyum gerçekleştirildi. Akademisyenler, 30 ayrı oturumda "tarih ve sanat araştırmaları", "din ve toplum", "felsefe, davranış ve sağlık bilimleri", "bilişim teknolojileri ve uygulamalı bilimler", "ekonomi, hukuk ve siyaset", "eğitim bilimleri", "dil ve edebiyat" gibi bilim, sanat ve kültür alanlarında 500'e yakın sunum yaptı. Üniversitemizin de ana destekçisi olduğu kongre de, Türk Tarih Kurumu, Hitit Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Ahi Evran Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, MAK Danışmanlık, Cambridge Scholars Yayınevi, AND Center, Kudüs Open Üniversitesi, Arap Amerikan Üniversitesi ve en-Necah Milli Üniversitesi de destekleyicileri arasında yer aldı.

Dost ve kardeş Filistin devleti ile ülkemiz arasındaki tarihi ilişkilerinde ortaya konulduğu bu kongre sonucunda kongreye katılan Türk üniversiteleri ve Kudüs Üniversitesi arasında kapsamlı iş birliği protokolleri imzalandı.


Fotoğraflar