Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2024

Gösterim: 395

“18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi” Dolayısıyla Bandırma Şehitliği’nde Resmî Tören Düzenlendi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümü kapsamında Bandırma Şehitliği’nde resmî tören gerçekleştirildi. 

Üniversitemizi temsilen Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz’un katıldığı törende, Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, 6. Hava Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Levent Eğren, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Demirdaş, İlçe Jandarma Komutanı J.Bnb. Ahmet Tunç, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehitlerimizin yakınları, gazilerimiz ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

Şehitlikteki anıta çelenk sunumu ile başlayan tören İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşu ile devam etti. Şehitlikteki törende günün anlam ve önemini içeren konuşmayı Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Cumhuriyet Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Resul Yavuz gerçekleştirdi. Yavuz konuşmasında, “Tarih hafızadır, tarih şuurdur. Tarih, geleceğe ışık tutmaktır. Bu onurlu günde, şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyor ve onlara diyorum ki; kanlarınızı dökerek vatan yaptığınız bu topraklar üzerinde özgür olarak yaşayan bizler sizlere minnettarız. Ruhunuz şad olsun.” dedi.

Programın devamında Haydar Çavuş Camii İmam Hatibi Fikret Mez ve Haydar Çavuş Camii Müezzini Rıdvan Çelik, Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi. Ardından Bandırma İlçe Müftüsü Dr. Abdulhamid Pehlivan şehitler için dua etti. Program, şehit kabirlerinin ziyaret edilerek karanfil bırakılması ve anı defterinin imzalanmasının ardından son buldu.