Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2024

“Doğu Akdeniz’de Barış ve İstikrar Arayışları” Webinarı Düzenlendi

"Türkiye Yüzyılının Başında" seminer serimiz kapsamında, Akdeniz Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (BANÜ-APAM) tarafından “Doğu Akdeniz’de Barış ve İstikrar Arayışları” konulu webinar düzenlendi.

Çevrim içi platformda gerçekleşen ve moderatörlüğünü BANÜ-APAM Müdürümüz Doç. Dr. Altuğ Günar’ın üstlendiği webinara konuşmacı olarak Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. İrfan Kaya Ülger ve Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Şahin katılım sağladı.

Programda Prof. Dr. İrfan Kaya Ülger, Akdeniz deniz yetki alanlarını uluslararası deniz hukuku çerçevesinde ele aldı. Ardından mevcut tartışma ve güncel gelişmeleri analiz etti. Prof. Dr. İsmail Şahin ise Kıbrıs’ın Akdeniz güvenliği, İsrail-Filistin Savaşı’nda rolü ve Türkiye’nin Kıbrıs’a dönük aktif politikalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.