Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2023

Gösterim: 1655

Gençlik ve Spor Bakanı Doç. Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu Üniversitemizi ve BANÜ Spor Vadisi'ni Ziyaret Etti

Gençlik ve Spor Bakanı Doç. Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, eşi Betül Kasapoğlu ile birlikte Üniversitemizi teşrif ederek Üniversitemizi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle inşa edilen BANÜ Spor Vadisi'ni ziyaret etti. Üniversitemizin 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreni'ne katılan ve Tören'de yapmış olduğu konuşmasında spor kompleksi ve yüzme havuzu müjdesini veren ve sonrasında büyük destek sağlayan Bakan Kasapoğlu, ziyaretinde bu yıl faaliyete geçen Spor Kompleksimizi çok beğendiğini dile getirerek “Bu güzel kompleks bölgenin Spor Vadisi oldu” ifadelerini kullandı. Bakan Kasapoğlu Spor Vadisi'nin Üniversitemize ve Bandırma’ya hayırlı olması temennisinde bulunarak ülke sporunun gelişmesinde faydalı olmasını diledi.

Bakan Kasapoğlu, Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yasin Sağay, Balıkesir Gençlik ve Spor il Müdürü Adem Özalp, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal ve diğer konuklardan oluşan heyet Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ve Prof. Dr. Celalettin Yanık, Genel Sekreterimiz Cihangir Boz, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Nurettin Konar, İslami İlimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir ve idari birimlerimizin yöneticilerinden oluşan Üniversitemiz heyeti tarafından karşılandı.

Bakan Kasapoğlu, 110 dönümlük arazi üzerine kurulan Spor Bilimleri Fakültesi binası, 3.500 kişilik kapalı spor salonu, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, açık ve kapalı spor sahaları ve stadyumdan oluşan BANÜ Spor Vadisi'ni gezerek yerinde incelemelerde bulundu. Ardından Haziran ayında yerleşke içerisinde, Spor Vadisi'nin hemen yanında yeni KYK yurtlarının ihalesinin yapılacağı müjdesini verdi ve yurt arazisini inceledi. Bakan Kasapoğlu daha sonra uluslararası öğrencilerimizin de olduğu bir grup öğrencimizle bir araya gelerek sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.