Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2024

Gösterim: 464

Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Ersen Eraslan’ın Tübitak 1001 Projesi Kabul Edildi

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Ersen Eraslan’ın yürütücüsü olduğu “Sıçanlarda Pilor Ligasyonu ve İndometazin İle Oluşturulan Mide Ülserinde Mekanik Gerilme İle Aktive Olan İyon Kanalı Piezo1’in Araştırılması: Tedavi İçin Potansiyel Bir Hedef Olabilir mi?” başlıklı proje 2023 yılı 2. döneminde 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklendi.

Multidisipliner olarak sunulan ve Doç. Dr. Ersen Eraslan yürütücülüğünde hazırlanan, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Talha Karabıyık, Dr. Öğr. Üyesi Pelin Toros ile Bartın Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Yavuz Erden’in araştırmacı olarak katkı sunduğu projede; deney hayvanları kullanılarak oluşturulacak mide ülseri modellerinde Piezo1 iyon kanalının ülser gelişimi, inflamasyon ve mukozal hasara katkıları araştırılarak, ülser patogenezinde Piezo1 iyon kanalının rolünün anlaşılması amaçlanmıştır.

TÜBİTAK tarafından projesi onaylanan akademisyenimizi tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.