Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2023

Gösterim: 591

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir'in Ramazan Ayı Dolayısıyla Mesajı

Başı rahmet ortası mağfiret sonu ise kurtuluş olan mübarek Ramazan Ayı’na kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Sabrın, bereketin, tefekkürün arttığı, insanların her türlü nefsani isteklerinden Rabbine sığındığı, başkalarını anlayabilme yetisi kazanmamıza vesile olan mübarek Ramazan ayı aynı zamanda içerisinde bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen bir geceyi de barındırmaktadır.

Tüm bereketiyle yüreklere mutluluk ve manevi huzur getiren Ramazan, nefsi terbiye etmenin yanı sıra aynı zamanda yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Millet olarak geçtiğimiz bu zor günlerde Ramazan ayı vesilesiyle kırgınlıkları, küskünlükleri bir kenara bırakarak herkesle kucaklaşmalı, toplum olarak yardımlaşma ve dayanışma duygularımızı pekiştirmeliyiz. Ayrıca on bir ayın sultanı olarak adlandırılan bu müstesna zamanların ruhunu gelecek nesillere anlatmak ve aktarmak İslam dünyasındaki her bir ferdin asli görevleri arasında olmalıdır.

Sevginin, kardeşliğin, paylaşmanın ve barışın adı olan Ramazan ayının bütün evlere, gönüllere, ülkemize, İslam dünyasına ve insanlığa, huzur ve bereket getirmesini temenni eder, öğrencilerimize, personelimize ve tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını dilerim.


Fotoğraflar