Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2024

Gösterim: 419

Üniversitemizde “14 Mart Tıp Bayramı Kutlama Programı ve Tıp Fakültesi Biniş Giyme Töreni” Düzenlendi

Tıp Fakültemiz tarafından “14 Mart Tıp Bayramı Kutlama Töreni” ve “Tıp Fakültesi Biniş Giyme Töreni” Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda düzenlendi. Törene Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hayrettin Tekümit, akademisyenlerimiz ve kıymetli aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende selamlama konuşmalarını Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz yaptı. Rektörümüz konuşmalarında geçtiğimiz yıllarda geride bıraktığımız salgın dönemi boyunca mesai mefhumu gözetmeksizin, üstün bir görev anlayışı ve fedakârlıkla görevlerini yürütmüş olan hekimlerimize ve tüm sağlık çalışanlarımıza şükranlarını ifade etti. Tıp Fakültesi akademisyenlerimiz başta olmak üzere tüm hekimlerin ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayarak konuşmasını tamamladı.

Programın açılış konuşması Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hayrettin Tekümit tarafından gerçekleştirildi. Dekanımız konuşmasında, dünya sağlık tarihinden başlayarak Cumhuriyet dönemindeki sağlık sistemine kadar kronolojik bir sunum gerçekleştirdi. 14 Mart tarihinin önemine de vurgu yapan Dekanımız, İstanbul’un işgal yıllarında büyük mücadeleler veren tıp öğrencilerinden bahsederek 14 Mart Tıp Bayramı’nın ilk olarak nasıl ortaya çıktığını anlattı. Tıp Fakültemizin kuruluşu ve gelişimi ile ilgili de bilgi paylaşımında bulunan Tekümit, tüm hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza şükranlarını sunarak konuşmasını tamamladı.

Protokol konuşmalarının ardından biniş giyme törenine geçildi. Tıp Fakültesi akademisyenlerimize binişlerini; Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hayrettin Tekümit, Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Ayşe Güldem Kilciler, Prof. Dr. Nureddin Cengiz, Prof. Dr. Oktay Eray ve Prof. Dr. Serhat Oğuz giydirdi. Tören, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.