Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2024

Gösterim: 541

Üniversitemizde “Flipped Learning/Tersyüz Öğrenme & ChatGPT’nin Yükseköğretime Etkisi: Yapay Zeka Devriminin Keşfi” Konulu Seminer Düzenlendi

“Türkiye Yüzyılının Başında” seminer serimiz kapsamında, MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin’in davetli konuşmacı olduğu “Flipped Learning/Tersyüz Öğrenme & ChatGPT’nin Yükseköğretime Etkisi: Yapay Zeka Devriminin Keşfi” konulu seminer, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz’un katılımıyla gerçekleştirildi. 

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminere Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ile Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, akademik ve idari personelimiz, basın mensupları, vatandaşlar ve öğrenciler katılım gösterdi. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan seminerin açılış ve selamlama konuşmalarını, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz yaptı. Kısa bir konuşma yapan Rektörümüz, programda emeği geçenlere ve MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin’e teşekkürlerini iletti.

Seminerin davetli konuşmacısı Prof. Dr. Muhammed Şahin, gerçekleştirdiği sunum ile önce MEF Üniversitesi’nin eğitim-öğretime başladığı ve 2014 yılından bu yana tüm derslerde uyguladığı Flipped Learning/Tersyüz Öğrenme Modeli’ni anlattı. Rektör Şahin, yükseköğretim süreçlerinde yenilikçi bir yol izlediklerini ve MEF Üniversitesi’nde  teknolojik altyapıya önemli yatırımlar yaptıklarını ifade etti. Şahin, yapay zeka destekli ve adaptif öğrenme uyumlu dijital kaynaklar ile öğrencinin öğrenme hızına göre şekillenen alt yapı sayesinde kısa vadede önemli geri dönüş aldıklarını belirtti. Son bir yılda ChatGPT’nin gündeme gelmesiyle birlikte yapay zekanın yükseköğretime etkisini örnekler ve uygulamalar üzerinden bahsederek konuşmasını sürdürdü. 

“Türkiye Yüzyılının Başında” seminer serisi kapsamında düzenlenen “Flipped Learning/Tersyüz Öğrenme & ChatGPT’nin Yükseköğretime Etkisi: Yapay Zeka Devriminin Keşfi” konulu seminer, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz’un davetli konuşmacımız MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin’e kitap ve teşekkür belgesi takdimlerinin ardından sona erdi.