Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2024

Gösterim: 547

Üniversitemizde “Obezite Tip 2 Diyabet: Büyüyen Tehlikenin Farkında mıyız? Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Başarı Oranları” Konulu Panel Düzenlendi

“Türkiye Yüzyılının Başında” seminer serimiz kapsamında, Sağlık Bilimleri Fakültemiz tarafından “Obezite Tip 2 Diyabet: Büyüyen Tehlikenin Farkında mıyız? Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Başarı Oranları” konulu panel, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz’un katılımıyla gerçekleştirildi. 

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleşen ve moderatörlüğünü Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Uğur Günşen’in yaptığı panele konuşmacı olarak Mudanya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Evren Dilektaşlı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Diyetetik Anabilim Dalı Başkanımız Doç. Dr. Özlem Persil Özkan katılım sağladı. Panele, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hüseyin Eseceli, Denizcilik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Sarı, Susurluk Tarım ve Orman Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Bünyamin Söğüt, akademik ve idari personelimiz, vatandaşlar ve öğrenciler katılım gösterdi. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda obezite ve Tip 2 diyabet gibi sağlık sorunlarının önemi üzerinde duruldu. Özellikle modern yaşam tarzının getirdiği alışkanlıkların bu hastalıkların artışında önemli bir rol oynadığı vurgulandı. Sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz ve yaşam tarzı değişikliklerinin önemi üzerinde duruldu. Ayrıca, bariatrik ve metabolik cerrahinin bu hastalıkların tedavisindeki başarılarına da dikkat çekildi. 

Katılımcıların obezite ve Tip 2 diyabet gibi sağlık sorunlarına dair farkındalıklarını artırmayı ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını teşvik etmeyi amaçlayan panelde Prof. Dr. Evren Dilektaşlı ve Doç. Dr. Özlem Persil Özkan, sunumlarıyla obezite ve Tip 2 diyabet konusunda detaylı bilgiler aktardı. 

 “Türkiye Yüzyılının Başında” seminer serisi kapsamında Sağlık Bilimleri Fakültemiz tarafından düzenlenen “Obezite Tip 2 Diyabet: Büyüyen Tehlikenin Farkında mıyız? Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Başarı Oranları” konulu panel, katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılmasının ardından günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu. Panel sonunda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hüseyin Eseceli tarafından davetli konuşmacılarımız Prof. Dr. Evren Dilektaşlı ve Doç. Dr. Özlem Persil Özkan'a plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi.